Podcast

När strålkastaren släckts

Med jämna mellanrum briserar historier i media när personer agerar på ett sätt som i ett media målas upp som ett misstag, bevis på låg moral, ett klavertramp, eller blir beskyllda för att ha handlat på felaktigt sätt i en situation. Inte sällan hakar fler medier på och även samtalet i sociala medier driver upp en bild av händelseförloppet. Ofta en ganska ensidig bild. Den som hamnar i ett sådant drev har ibland svårt att förmedla sin version och förklara hur det kunde gå tokigt.

När Spotlighten Släckts en retrospektiv podd som redogör för den bild som målades upp i media, men handlar också om att få händelsen förklarad utifrån huvudpersonens perspektiv. Den version som ofta drunknar i mediebruset. Eller glöms bort när sökljuset riktas åt ett annat håll. Vilka drivkrafter låg bakom den plötsliga uppmärksamheten, har vi fått rätt bild av händelseförloppet, vad säger folk runtomkring huvudpersonen och vad säger huvudpersonen själv?

Ofta är verkligheten inte lika svartvit som mediabilden av en händelse. Vi ska försöka ta reda på vad som egentligen hände och hur huvudpersonens bild av historien är. Frågor som ställs är, hur kunde det bli så här och hur mycket ska man egentligen behöva tåla som offentlig person?

Podchaser - När strålkastaren släckts